Brisa Logo
Mobile Menü
Haberler

Güncel haberler, etkinlikler, basın bültenleri ve daha fazlası.

Brisa, Kocaeli’nde Otopratik ve Propratik olarak hizmet verecek mağazasını açtı

15.11.2023

Mobilitenin sektördeki lideri Brisa, hızlı bakım ve servis zincirleri Otopratik ve Propratik mağazalarına Kocaeli’nde bir yenisini daha ekledi. Altınlas Otomotiv çatısı altında faaliyetlerine başlayan, Türkiye’nin ve bölgenin aynı anda Propratik ve Otopratik olarak açılarak hizmet veren mağazası, ticari, binek ve hafif ticari araçlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası tüm nakliye filolarına ve ağır vasıta araç kullanıcılarına hizmet sunacak.

Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding iştiraki Brisa’nın mobilite merkezi olarak konumlandırdığı hızlı bakım ve servis zincirleri Otopratik (binek ve hafif ticari araçlar) ve Propratik (ticari araçlar) mağazalarını yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Türkiye’de Pratik ailesiyle 128 noktada hizmet veren Brisa, ticari araç ve filolara satış, hızlı bakım ve servis hizmeti sağlayan Otoprotik ve Propratik mağazalarına bir yenisini daha ekledi. Altınlas Otomotiv çatısı altında hizmet vermeye başlayan yeni Otopratik ve Propratik mağazası, Kocaeli’nde Tavşanlı Mah. Kömürcüoğlu Cad. No:1 adresinde yer alıyor.

Altınlas Otopratik/Propratik’in 13 Kasım’da yapılan resmi açılışı, Brisa Genel Müdürü Haluk Kürkçü, Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Evren Güzel, Satış Genel Müdür Yardımcısı Cenk Koçdor, Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Yakup Demir, Brisa Mobilite Çözümleri Satış Direktörü Numan Erdoğan ve OE Direktörü Gürsu Başaran’ın katılımı ile Altınlas Otomotiv Mağaza Sahibi Gökhan Altıntaş, Hakan Altuntaş ve Bedirhan Altuntaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Açılışa Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş da katılım gösterdi.

Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, yaptığı konuşmada Brisa’nın Pratik ailesinin mobilite en güzel örneklerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda Türkiye’de toplam 128 Otopratik ve Propratik mağazamız var. 2023 yılının sonuna kadar bu sayıyı 150’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bugün Türkiye’nin ve bölgenin Propratik ve Otopratik olarak hizmet veren mağazasını, sektörde 35 yıllık tecrübeye sahip iş ortağımız Altınlas Otomotivle birlikte hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Mağazamızın, Brisa’nın da faaliyet bölgelerinden olan Kocaeli’nde, elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonları gibi yenilikçi hizmetleri ile de fark yaratacağına inanıyorum” dedi.

Altınlas Otomotiv Mağaza Sahibi Gökhan Altıntaş ise “35 yıllık tecrübemizle toplam 4500 m2 kapalı alan, 4500 m2 açık alan üzerine kurulan mağazamızda hem Propratik hem de Otopratik olarak hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin deneyimini zenginleştiren, yenilikçi bir mağaza olmak için çalışıyoruz. Mağazamızı da bu şekilde kurguladık. Elektrikli araçlar için 3 adet şarj istasyonumuzu müşterilerimizin hizmetine sunmaya başladık. Bu şarj istasyonlarımızda 5 soketle aynı anda 5 aracın şarj işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Mağaza planlamamızı yaparken sürdürülebilirlik, bir diğer önem verdiğimiz noktalardan birisi oldu. Mağazamızın GES planlamasını yaptık, çatısını bu doğrultuda inşa ettirdik. 2024’de devreye alacağımız sistemle tüm enerjimizi kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Brisa’dan da aldığımız vizyon ve güçle, müşterilerimize en iyi hizmeti sunacak olmanın heyecanını taşıyor ve tüm müşterilerimizi mağazamıza bekliyoruz” dedi.